Dit model  heeft een 7 cm. brede toets boven op de deksel en een zilveren rondje, midden  voor.

Er zijn verschillende manieren om dit type reservoir waterbesparend te maken.

Laten we eerst even kijken hoe we bij het binnenwerk kunnen komen.

 

De lastige deksel haal je er als volgt vanaf:

1.Schroef aan de bovenzijde verwijderen.

2.Voel aan de voorkant  (op de grens met de onderkant) 5 cm. vanaf de buitenkant, een heel klein bobbeltje. Daar zit hij zowel links als rechts geklikt.

3.Duw met je  duimen onder in uiterste hoek (van de voorkant),waardoor hij een beetje bol gaat staan.

Plaats gelijktijdig je middelvingers achter boven genoemde bobbeltjes en trek je middelvingers met de voorplaat naar je toe

.

Om het binnenwerk er uit te kunnen halen moet je eerst, de arm van de watertoevoer (de vlotter) halen.

Als  splitpennetje kan je ook een stukje koperdraad gebruiken !

Twee schroefjes aan de voorkant er uit halen, wat heel makkelijk gaat.

Twee schroefjes aan de bovenkant er uit halen. Dit wil nog wel eens lastig zijn, eventueel later een parkerschroefje gebruiken.

 

Hoe waterbesparend te maken ?

 

Oplossing 1:

Verwijder het tempex uit het binnenwerk. Voorzichtig het binnenwerk uit elkaar halen, de veer onder de druktoets op z`n plaats houden, anders heb je veel extra werk.

Je hebt dus nu de “drijver” verwijderd, waardoor de spoelgang onmiddellijk stopt als je “doorgetrokken” hebt en de toets los laat.

 

Oplossing 2:

Extra knop op het deksel om de spoelgang te kunnen stoppen. Lastig om eenmalig uit te voeren, omdat het uiloopmechanisme z`n eigen weg moet kunnen vinden .Hij moet even zogoed ook helemaal worden gedemonteerd.

 

Oplossing 3:

Verwijder het tempex uit het binnenwerk, maar laat het binnenwerk op z`n plaats zitten. Peuter het tempex eruit. Doe voorzichtig met je rug !

 

Oplossing 4:

Koop een “waterstop” voor minder dan 20 gulden bij Praxis (als enige bouwmarkt)  of bij je sanitair-winkel. Twee kleine gewichtjes van bij elkaar 125 gram gewicht, of maak zoiets zelf van vochtbestendige materialen. Helaas is het bij dit type reservoir niet zomaar aan te brengen. Maar met een paar bindbandjes erbij moet je er wel uit kunnen komen. Als je de deksel er af hebt dan zie je wel wat er kan.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar  oplossing 1.

Let op: Oplossing 1 , 3 en 4 zijn niet geschikt voor openbare ruimtes, daar je de “doortrektoets”, gedurende een paar seconden moet vasthouden bij een grote boodschap.