Hebt u een  dergelijk reservoir dan zou dat een Geberit uit de serie 120.000 125.000 kunnen zijn.

De bedieningstoets zit aan de rechterkant, verzonken in de deksel, met de kleur  zilver of grijs.

Wilt u de spoelgang onderbreken, dan kunt u soms de bedieningstoets aan de zijkant omhoog halen en als hij  direct afsluit dan hebt u reeds een spoelonderbreker. Veel mensen weten dat niet!

Stopt de spoelgang bij u niet, dan zijn de volgende oplossingen ook nog mogelijk.

 

Oplossing 1:

Koop een nieuwe bedieningstoets, art. nr. 215.362 van Geberit, uitsluitend verkrijgbaar in de sanitair-winkel voor minder dan 20 gulden.

 De nieuwe toets is praktisch gelijk aan de oude, maar er zit een extra palletje aan de onderkant, waarmee je de spoeling kan stoppen en dat palletje kan je niet zelf aanbrengen. Vervanging van de toets is slechts een kwestie van 1 schroefje aan de onderkant van de deksel.

De deksel zit stevig op drie plaatsen op het reservoir geklikt. Het reservoir zonodig tussen je knieën klemmen en het deksel ongelijk om hoog trekken.

Zie eventueel ook nog onder de knop “DIVERSE” bij Geberit spoelonderbrekers.

 

Oplossing 2:

Bevestig een “waterstop”. Te koop bij Praxis (als enige bouwmarkt) of sanitair-winkel voor minder dan 20 gulden. Zie onder de knop “DIVERSE”, hoe een waterstop er uit ziet.

Of maak  zelf zoiets. Een gewichtje  van vocht bestendige materialen van ongeveer 125 gram gewicht.

Door plaatsing van zo`n waterstop hef je het drijfvermogen op van het tempex dat de maker heeft aangebracht om iedere keer het volledige reservoir leeg te laten lopen.

Druk je straks op de bedieningstoets dan begint hij te spoelen, maar laat je hem los dan stopt hij direct.

 

Oplossing 3:

Verwijder de ampex (het drijfvermogen) van het uitloopmechanisme in het midden van het reservoir en klaar ben je. Hoe doe je dat?

Op 5 cm hoogte van de bodem van het reservoir, kan je het hele “uitloopmechanisme” er uit klikken zodat  je dat dan even rustig kan bekijken. Om het doosje open te maken, kan je nog een keer klikken en zie je het ampex zitten. Dit moet je er als kruimels uit zien te halen en dan ben je het drijfvermogen kwijt.   

Druk je straks op de bedieningstoets dan begint hij te spoelen, maar laat je hem los dan stopt hij direct.

 

Oplossing 4:

Een extra knop plaatsen op het deksel om de spoelgang te kunnen onderbreken.

Beetje lastig om slechts eenmaal toe te passen.

Zit wel in mijn pakket van 35 gulden en (no cure, no pay). .

 

 

 Let op: oplossing 2 en 3 zijn niet geschikt voor openbare ruimtes, omdat je de toets een paar seconden ingedrukt moet houden als je een grote boodschap hebt gedaan.